top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Puhe comedialaiselle

CoMedia ry täytti sunnuntaina 12.11.2017 kunnioitettavat 26 vuotta. Rakkaan järjestömme syntymäpäivää juhlimme jo aiemmin samalla viikolla, keskiviikkona 8.11. Juhlissa ainejärjestömme tämän vuoden VYY-kummi Oskari Kaskinen piti puheen comedialaiselle, joka on luettavissa alla. Kiitos Oskarille ihanasta puheesta!

---------

Rakkaat CoMedialaiset, juhlavieraat, ystävät. Kevään ja syksyn aikana olen saanut seurata CoMedialaisten ja eritoten Callituksen työskentelyä kummisetä-oletetun roolissa. Voin vilpittömin mielin olla äärettömän ylpeä teistä kaikista. Vaasan yliopiston viestintätieteiden opiskelijoiden ainejärjestö kasvaa ja kehittää toimintaansa. Tänään haluan onnitella 26-vuotiasta CoMedia ry:tä.

Kuluneen vuoden aikana yliopistossamme on pantu vireille useita muutoksia: kielten liikkeenluovutus Jyväskylän yliopistolle, rakenneuudistus sekä kampus- ja tilastrategian kehittäminen, kolme päällimmäisintä mainitakseni. Työskentely suurten muutosten äärellä on saanut minut ymmärtämään ammattitaitoisen ja oikea- aikaisen viestinnän merkityksen.


Wikipediaa lainatakseni; Viestintä eli kommunikaatio voidaan ymmärtää sekä sanomien siirtämiseksi että merkitysten tuottamiseksi. Viestintä on myös määritelty yhteisyyden tuottajaksi, jolloin ei ole merkityksellistä tiedon ja informaation välittäminen vaan yhteisen ymmärryksen tuottaminen.

Suuret muutokset vaativat aina sekä sanomien siirtämistä että merkitysten tuottamista, mutta ennen kaikkea yhteisen ymmärryksen tuottamista. Minun mielestäni, enkä usko olevani mielipiteeni kanssa yksin, CoMedia on avainasemassa yhteisen ymmärryksen tuottamisessa.


Oma panokseni Callituksen työskentelyyn on liittynyt lähinnä esityslistan kohtaan 6 ”Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen VYY-kummille”, jonka päätöstulemana usein on lausuttu ”Läsnäolo- ja puheoikeutta ei myönnetty, koska ei muistettu kutsua tai VYY-kummi on kutsuttu, ei päässyt paikalle, mutta lähetti terveisiä.”


Vaikka en ole aina ollut läsnä, haluan erityisesti kiittää CoMedia ry:n vuoden 2017 hallitusta menestyksekkäästä työstä opiskelijalähtöisempien tutkintojen ja kampuksen kehittämisestä yhdessä yliopiston ja ylioppilaskunnan kanssa.


12. marraskuuta on ajansaatossa muodostunut merkittäväksi päiväksi

vuonna 636 Arabialaiset voittivat bysanttilaiset Jarmukin taistelussa vuonna 1905 Norjassa äänestettiin valtiomuodoksi monarkia vuonna 1980 Nasan avaruusluotain Voyager 1 ohitti Saturnuksen 12. marraskuuta 1991 CoMedia Ry perustetaan


Läpi ajan tieto on ollut valtaa. Tieto yhdistettynä taitavaan viestintään on maailman historian aikakirjoissa voittanut taisteluita, kaatanut monarkkeja ja siivittänyt tähtitieteelliseen menestykseen. Elämme tieto- ja osaamiskeskeisessä yhteiskunnassa. Tiedon ja osaamisen voidaan sata vuotiaassa Suomessa karkeasti sanoa olevan kaikkien saavutettavissa. Valtaa tavoiteltaessa jäljelle jää siis viestintä, jonka oikea-aikainen ja ammattimainen toteutus, on avain tekijänä vallassa. Vaasan yliopiston viestintätieteiden opiskelijat, CoMedialaiset, valta on teidän.


Viestintää tapahtuu kaikkialla ja kaiken aikaa. Kaikki viestivät, mutta harva on ammattilainen. Väärin toteutettu markkinointi yhdessä heikon viestinnän kanssa voi aiheuttaa suuria imagotappioita. Viimeaikaisista mokista päällimmäisenä mieleeni tulee Aleksi Valavuoren kommentti seksuaalivähemmistöistä ”Puuterikuorrutettuna glitteri-rimppakinttuhintteinä”, joita ei Espoon Unitedin riveihin palkata.


Viestintää voidaan kuvata palokuntana, joka saapuu paikalle sammuttamaa muiden toimijoiden sytyttämiä tulipaloja. Viestinnän voimasta kertoo myös valtionpäänmiesten yritykset vaientaa vapaata mediaa.


26-vuotias CoMedia Ry ei ole enää aikuisuuden kynnyksellä keikkuva teini-ikäinen vaan järjestö, jonka toiminnassa on selkeä kaava, joka tietää mitä tekee ja miten käyttää valtaansa. Sisarjärjestönne Övertäjien hiljalleen sammuessa, te kannatta yksin humanismin viittaa Vaasan yliopistossa. Kantakaa sitä viittaa ylpeydellä, olkaa kunnianhimoisia ja ammattitaitoisia viestijöitä.

Rakas CoMedia Ry ja CoMedialaiset, tämä ilta on teidän. Tahdon kohottaa maljan teidän kunniaksenne.


Kuvassa Callitus 2017, kuvaaja Sophea Kong

68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page