top of page
DSC_0231.jpg

Vuosijuhlat

Vuosijuhla on akateeminen tilaisuus, johon liittyy etikettisääntöjä liittyen pukeutumiseen, pöytätapoihin sekä illan kulkuun. Ennen varsinaista juhlaa järjestetään cocktail-tilaisuus, jossa illan kunniavieraat antavat tervehdyksensä ainejärjestölle.

Juhlien jälkeen on jatkot ja juhlien jälkeisenä päivänä on rennompi tapahtuma, silliaamiainen, lyhyesti sillis. Sillikselle sopiva asu ovat perinteiset opiskelijahaalarit.

30numeropallot.png

Pukeutumisen etikettisäännöt

Oikealla pukeutumisella osoitat arvostustasi juhlaa ja muita juhlijoita kohtaan. Vuosijuhlille on seuraavat pukeutumisen vaihtoehdot: frakki, tumma puku, täyspitkä iltapuku tai kansallispuku. Frakin kanssa on pidettävä valkoista taskuliinaa. Frakin tai tumman puvun alle tulee valkoinen frakkipaita tai kauluspaita. Frakin kanssa on puettava valkoinen rusetti ja tumman puvun kanssa juhlava solmio. Kenkien on oltava mustat ja juhlavat, ja niiden kanssa on mustat/ihonväriset sukat.  

Täyspitkä iltapuku voi olla mekko. Hihattoman täyspitkän iltapuvun kanssa puetaan hartiahuivi, jonka saa ottaa pois pääruuan tullessa tai mikäli illan emäntä ottaa omansa pois ennen pääruuan tullessa. Hartiahuivia ei tarvita, mikäli mekko on hihallinen. Pitkät hiukset laitetaan kiinni juhlavasti. Mekon kanssa kuuluu olkahihnaton asuun sopiva kirjekuorilaukku. Kenkien osalta täytyy olla umpinaiset iltapukuun sopivat kengät. 

Akateemiset kunniamerkit

Juhlapuvun olennaisena osana toimii akateemiset kunniamerkit. Vaasan yliopiston viestintätieteilijät käyttävät oman ainejärjestön CoMedian hopea-mustaa ainejärjestönauhaa ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan punakeltaista kuntanauhaa. 

Frakin tai puvun kanssa kuntanauhaa kannetaan niin, että se laskeutuu oikealta olkapäältä alas vasemmalle. Nauha laskeutuu frakin kanssa liivin ja paidan välissä ja tumman puvun kanssa solmion päällä takin alla. Nauha on hyvä kiinnittää paitaan esimerkiksi olkapään kohdalta hakaneulalla. 

Täyspitkän iltapuvun kanssa nauhaa kannettaan vasemmalta olkapäältä alas oikealle. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa, mutta mikäli ihokosketusta ei voi välttää, nauhan pystyy taittamaan näppärästi ruusukkeeksi. Ruusukkeen voi kiinnittää hakaneulalla pukuun vasemmalle miehustalle. CoMedian vuosijuhlilla CoMedian nauha on yllä ja VYY:n alla. VYY:n kuntanauhassa punaisen raita tulee alle sekä punainen keskiraita keskelle. . 

Ainejärjestön nauhan saa ostettua CoMedian Cololta ja ylioppilaskunnan kuntanauhan VYY:n palvelutoimistolta. VYY:n lyhyempi kuntanauha on noin 50 cm ja sen saa kolmella eurolla VYY:n toimistolta. Pidempi kuntanauha on noin 150cm ja sen saa viidellä eurolla VYY:n toimistolta. Lyhyempi kuntanauha on sopiva niille, jotka taittavat nauhaa ruusukkeeksi. Pidempi kuntanauha on taas parempi niille, jotka haluavat kantaa sitä olkapäältä alas. CoMedian lyhyempi kuntanauha on neljä euroa ja pidempi kahdeksan euroa. 

vuosijuhlapukukoodi.png

Yleiset etikettisäännöt top 5

 

  1. Juhliin on saavuttava ajoissa, sillä myöhästyminen on erittäin epäkohteliasta.

  2. Hartiahuivin saa ottaa pois vasta, kun pääruoka tuodaan tai silloin, kun illan emäntä riisuu omansa.

  3. Ruokailuvälineitä käytetään illallisella aloittaen uloimmasta veitsi- ja haarukkaparista.

  4. Laseja ei kilistetä skoolatessa.

  5. Kunnioita ja kuuntele illan puhujia ja muita esiintyjiä.

Vuosijuhlat 2021

Kuvat: Jonna Karekivi Video: Michael Walden

Palkitsemisperinteet

CoMedia uudisti vuoden 2021 vuosijuhlien saattelemana ansiomerkkisääntönsä. CoMedia ry voi myöntää ansiomerkin toiminnassa erityisesti ansioituneelle toimijalle. Ansiomerkkejä voidaan myöntää max. 2 kpl/ vuosijuhla. Ansiomerkkien myöntämisestä päättää CoMedia ry:n istuva hallitus ennen vuosijuhlia. Ansiomerkit myöntää CoMedia ry:n puheenjohtaja yhdistyksen vuosijuhlan yhteydessä.

 

CoMedian ansiomerkki on korkein kunnianosoitus, mitä yksittäinen jäsen voi toiminnastaan saada. Ansiomerkki voidaan myöntää jäsenelle, joka on läpi opiskelujen osoittanut aktiivisuutta ja kiinnostusta CoMedian toimintaa kohtaan. Merkin saaja on kantanut viestijöiden lippua korkealla sekä edistänyt toiminnallaan viestijöiden asemaa. 

Vuoden 2021 vuosijuhlissa ansiomerkit myönnettiin Antti Oravalle & Vilma Viertolalle (kuvassa).

IMG_4022.jpg

Vuosijuhlien yhteistyökumppanit 2021

bottom of page