DSC_0231.jpg

Vuosijuhlat

Vuosijuhla on akateeminen tilaisuus, johon liittyy etikettisääntöjä liittyen pukeutumiseen, pöytätapoihin sekä illan kulkuun. Ennen varsinaista juhlaa järjestetään cocktail-tilaisuus, jossa illan kunniavieraat antavat tervehdyksensä ainejärjestölle.

Juhlien jälkeen on jatkot, joissa tänä vuonna nautitaan yllätysartistin esiintymisestä. Seuraavana päivänä juhlista on rennompi tapahtuma silliaamiainen, lyhyesti siis sillis. Sillikselle oiva asu on siis perinteiset opiskelijahaalarit.

30numeropallot.png

Pukeutumisen etikettisäännöt

Oikealla pukeutumisella osoitat arvostustasi juhlaa ja muita juhlijoita kohtaan. Vuosijuhlille on seuraavat pukeutumisen vaihtoehdot: frakki, tumma puku, täyspitkä iltapuku tai kansallispuku. Frakin kanssa on pidettävä valkoista taskuliinaa. Frakin tai tumman puvun alle tulee valkoinen frakkipaita tai kauluspaita. Frakin kanssa on puettava valkoinen rusetti ja tumman puvun kanssa juhlava solmio. Kenkien on oltava mustat ja juhlavat, ja niiden kanssa on mustat/ihonväriset sukat.  

Täyspitkä iltapuku voi olla mekko. Hihattoman täyspitkän iltapuvun kanssa puetaan hartiahuivi, jonka saa ottaa pois pääruuan tullessa tai mikäli illan emäntä ottaa omansa pois ennen pääruuan tullessa. Hartiahuivia ei tarvita, mikäli mekko on hihallinen. Pitkät hiukset laitetaan kiinni juhlavasti. Mekon kanssa kuuluu olkahihnaton asuun sopiva kirjekuorilaukku. Kenkien osalta täytyy olla umpinaiset iltapukuun sopivat kengät. 

Akateemiset kunniamerkit

Juhlapuvun olennaisena osana toimii akateemiset kunniamerkit. Vaasan yliopiston viestintätieteilijät käyttävät oman ainejärjestön CoMedian hopea-mustaa ainejärjestönauhaa ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan punakeltaista kuntanauhaa. 

Frakin tai puvun kanssa kuntanauhaa kannetaan niin, että se laskeutuu oikealta olkapäältä alas vasemmalle. Nauha laskeutuu frakin kanssa liivin ja paidan välissä ja tumman puvun kanssa solmion päällä takin alla. Nauha on hyvä kiinnittää paitaan esimerkiksi olkapään kohdalta hakaneulalla. 

Täyspitkän iltapuvun kanssa nauhaa kannettaan vasemmalta olkapäältä alas oikealle. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa, mutta mikäli ihokosketusta ei voi välttää, nauhan pystyy taittamaan näppärästi ruusukkeeksi. Ruusukkeen voi kiinnittää hakaneulalla pukuun vasemmalle miehustalle. CoMedian vuosijuhlilla CoMedian nauha on yllä ja VYY:n alla. VYY:n kuntanauhassa punaisen raita tulee alle sekä punainen keskiraita keskelle. . 

Ainejärjestön nauhan saa ostettua CoMedian Cololta ja ylioppilaskunnan kuntanauhan VYY:n palvelutoimistolta. VYY:n lyhyempi kuntanauha on noin 50 cm ja sen saa kolmella eurolla VYY:n toimistolta. Pidempi kuntanauha on noin 150cm ja sen saa viidellä eurolla VYY:n toimistolta. Lyhyempi kuntanauha on sopiva niille, jotka taittavat nauhaa ruusukkeeksi. Pidempi kuntanauha on taas parempi niille, jotka haluavat kantaa sitä olkapäältä alas. CoMedian lyhyempi kuntanauha on neljä euroa ja pidempi kahdeksan euroa. 

vuosijuhlapukukoodi.png

Yleiset etikettisäännöt top 5

 

  1. Juhliin on saavuttava ajoissa, sillä myöhästyminen on erittäin epäkohteliasta.

  2. Hartiahuivin saa ottaa pois vasta, kun pääruoka tuodaan tai silloin, kun illan emäntä riisuu omansa.

  3. Ruokailuvälineitä käytetään illallisella aloittaen uloimmasta veitsi- ja haarukkaparista.

  4. Laseja ei kilistetä skoolatessa.

  5. Kunnioita ja kuuntele illan puhujia ja muita esiintyjiä.

Vuosijuhlat 2021

Kuvat: Jonna Karekivi Video: Michael Walden

IMG_4413
IMG_4413

press to zoom
IMG_4287
IMG_4287

press to zoom
IMG_3422
IMG_3422

press to zoom
IMG_4413
IMG_4413

press to zoom
1/153

Vuosijuhlien yhteistyökumppanit 2021

Ota yhteyttä

Vuosijuhlavastaavat 2021

Ekaterina Styrman

&

Maija Lammela

vuosijuhlat@comediary.com

BLOGI_IMG_8623.jpg