top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Get to know Callitus 2019!Uusi hallituskausi alkoi tammikuun alussa, ja CoMediassa on aloittanut joukko innokkaita callituslaisia. Tarkkaavaisimmat ovatkin jo ehkä bonganneet meidät somesta hallituksen instapäivien aikana. Myös täällä blogin puolella vuosi alkaa perinteisesti uuden hallituksen esittäytymisellä. Kurkkaa esittelyistämme, millaisia tyyppejä hallitukseen kuuluu vuonna 2019!


Johanna Kaukovaara, puheenjohtaja

Terve mieheen! Meitsi on Johanna Kaukovaara ja olen kotoisin Länsi-Suomen kauneimmasta kaupungista, Porista. Vaasassa asun nyt neljättä vuotta, ja olen siis neljännen vuoden viestinnän opiskelija. Maisterissa pääaineenani on organisaatioiden viestintä. Ikävuosia on kertynyt jo 23 kappaletta, eli vanhuus kolkuttaa kovasti jo ovella.


Hallituksessa olen ollut viime vuonna sihteerinä ja nyt pyrin täyttämään puheenjohtajan saappaat. Puheenjohtajana olen yksi hallituksen jäsenistä, mutta minun vastuullani on toiminnan sujuvuus ja aikatauluttaminen, eli kirjoittamattoman perinnekaaren seuraaminen.


Yliopistossa ollessani olen saanut elämääni erittäin paljon sisältöä, kun aloin olemaan aktiivinen ainejärjestön ja ylioppilaskunnan tapahtumissa. Ylivoimaisesti parasta aikaa on tietenkin vappu, ja odotankin jo innolla meidän vappusitsejä ja muita vapun tapahtumia! CoMedian tapahtumista kuitenkin itselle ykköseksi kirii Ahventien approt, koska itse tapahtumassa kiertäneenä ja sitä järjestäneenä olen vain todennut sen olevan älyttömän hauska tapahtuma!


Odotan innolla, mitä tämä vuosi tuo tullessaan, ja toivon hallitukseltamme avointa ja rentoa meininkiä. Toivottavaa on tavata jäsenistöä tapahtumissa ja kampuksella, mulle saa aina tulla juttelemaan aiheesta tai ihan vaan heittämään jerryä!

Emmi Ikonen, yrityssuhdevastaava ja varapuheenjohtaja

Moi jengi! Mun nimi on Emmi ja oon 23-vuotias toisen vuosikurssin opiskelija. Kotoisin olen Pohojois-Pohojammaalta, tarkemmin paikannettuna Oulusta. Ennen Vaasaan saapumistani opiskelin pari vuotta Rovaniemellä liikunta-alaa Lapin ammattikorkeakoulussa, mutta ne hommat eivät sitten kuitenkaan olleet mua varten. Vaasan yliopistosta ja viestinnästä kuulin kaverilta, joka aloitti opinnot täällä vuotta ennen mua. En ole kyllä katunut sekuntiakaan alanvaihdosta! 


Tämän vuoden hallituksessa toimin yrityssuhdevastaavana. Mun pestiin kuuluu päivittää CoMedian yhteistyösopimuksia, vetää haalariprojektia, hankkia tapahtumiin sponsoreita ja esimerkiksi painattaa Callituksen edustuspaidat! Käytännössä olen siis linkki CoMedian ja yhteistyökumppaneiden välillä. 


Viestinnän kursseista mielenkiintoisimpia ovat olleet mediahistoria ja tulevaisuus - sekä digitaaliset työkalut -kurssit. En osaa vielä tarkkaan sanoa sektoria, minne sijoittuisin työelämässä, mutta ainakin videoiden tekeminen ja journalistiikka kiinnostavat!

Yliopistoaikani mieleenpainuvin hetki lienee ollut viime vappuisten ABBA-sitsien toastaaminen, yhtyeen kova fani kun olen. Kyseinen tapahtuma olikin ikimuistoinen monessa mielessä. Lemppari CoMedian tapahtumista onkin meidän sitsit, joita järjestetään vuodessa kahdet!


Mikäli sulla on kiinnostusta jeesata haalariprojektissa, tai muutoin CoMedian yhteistyökumppaneista jotain asiaa, niin ole yhteydessä muhun. Nähään kampuksella!


Eevi Ursin, talousvastaava

Oon Eevi, 19-vuotias ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja tulevan hallituskauden CoMedian talousvastaava. Tämä Helsingin tyttö lähti maailmalle eli siis tänne Vaasaan, koska täältä löysin mulle parhaan opintotarjonnan viestinnän parista.


Mua kiinnostais tehdä sivuaine ohjelmistokehityksestä tai viittomakielestä, mutta saa nähä - oon molemmissa ihan superaloittelija. 

Talousvastaavana huolehdin yleisestä taloustilanteesta, maksuliikenteestä, pidän jäsenrekisteriä ajan tasalla jäsenmaksujen osalta ja huolehdin, että koko vuoden varrella budjetit toteutuvat ja rahaa riittää.


Fuksisyksyltä mieleeni on jäänyt erityisesti ekat sitsit ja se hämmennys, kun alettiin laulaa Helan Går, ja porukka ympärillä ryhtyi rytmikkäästi suhisemaan. 

Emmi Nuutila, sihteeri

Moi kaikki! Oon Emmi, 23-vuotias viestinnän ensimmäisen vuoden opiskelija. Alun perin oon kotoisin Sipoosta, mutta viime vuodet tuli vietettyä Helsingissä aikaisempien korkeakouluopintojen merkeissä.


Hallituksessa toimin sihteerinä. Sihteerin tärkeimpiä tehtäviä hallituksessa ovat kokousten pöytäkirjojen laatiminen, tietosuojavastaavan tehtävien hoitaminen ja jäsenrekisterin ylläpito. Toki hallituksessa kaikki auttavat toisiaan, niin pääsee tekemään paljon muitakin juttuja.

CoMedian tapahtumista omaksi lemppariksi on pakko sanoa Ahventien Approt. Viime syksynä siellä oli aivan huippu tunnelma! Muita yliopistoajan mieleenpainuvimpien hetkien listalla olevia juttuja on ainakin fuksisyksyllä olleet kastajaiset.


Viestinnän osa-alueista tähän mennessä mielenkiintoisimmilta vaikuttavat markkinointiviestintä sekä some ja kaikki sen tuomat mahdollisuudet. Tulevaisuudessa haluaisinkin tehdä töitä markkinointiviestinnän, organisaatioviestinnän ja some-markkinoinnin parissa.


Mahtavaa lukuvuotta kaikille! Törmäillään kampuksella ja tapahtumissa :-)


Janita Tuohino, koulutuspoliittinen vastaava

Terve! Mun nimi on Janita ja toimin tänä vuonna CoMedian koulutuspoliittisena vastaavana. Oon 24-vuotias neljännen vuoden opiskelija, ja  opiskelen viestintätieteen monialaisessa maisteriohjelmassa suuntautumisvaihtoehtonani digitaalinen media. Kotosin oon Oulun eteläpuolelta Kempeleestä.

Kopona mun tehtäviin kuuluu viestijöiden edustaminen erilaisissa kokouksissa ja muutaman koulutushenkisen tapahtuman järjestäminen. Näitä ovat esimerkiksi kevään Excu ja syksyn Uraputki-tapahtuma. Kopon tärkein tehtävä on kuitenkin olla linkki opettajien ja opiskelijoiden välillä. Mikäli kurssiarvosteluissa on epäreiluutta, arvosanat tulevat myöhässä tai ilmenee muita ongelmia, kopo on se, johon kannatta ottaa yhteyttä.

Oma suosikkini CoMedian tapahtumista on aina ollut -  ja tulee varmaan aina olemaan - Ahventien approt. Oon jättänyt osallistumatta approille vain kerran koko yliopistourani aikana, ja silloinkin kaduin päätöstäni koko illan.

Viestinnässä minua itseäni kiinnostaa erityisesti vaikuttajaviestintä ja kriisiviestintä. Olen aina ollut kiinnostunut viestinnästä tieteen tasolla konkretian sijaan, joten kursseista omia suosikkejani on teoriaan pohjautuvat diskurssianalyysin kurssit konkreettisten ”näin rakennat nettisivut” -kurssien sijaan.

Yksi merkittävimmistä kokemuksistani yliopistoajallani on ehdottomasti viimekeväinen opiskelijavaihtoni Puolassa. Vaihtokevät opetti minulle kansainvälisyyden ja uuden kielen lisäksi myös paljon itsestäni ja omista vahvuuksistani. Kevät ihanan aurinkoisessa Varsovassa on ehdottomasti yksi koko elämäni merkittävimmistä kokemuksista.

Mua saa aina tulla nykimään hihasta jos on jotain koulutukseen liittyvää kysyttävää tai huolia. Näkyillään kampuksella!


Iris Aarola, tiedottaja

Moikka! Olen Iris, ensimmäisen vuoden digitaalisen median maisteriopiskelija ja CoMedian tämän vuoden tiedottaja. Vaasaan muutin kotikaupungistani Porista vuonna 2014, joten täällä on tullut vietettyä jo hyvä tovi. Toki olen ollut opiskeluaikanani aika muuttoaltista sorttia, ja olenkin asunut yliopistoajastani puolitoista vuotta muualla. Vietin vuoden Saksassa vaihdossa ja puoli vuotta asustelin Tampereella töiden perässä. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus taas jäädä Vaasaan pidemmäksi aikaa.


Haaveammattini on varmaankin viestintäsuunnittelija, sillä organisaatioviestintä ja sisällöntuotanto tuntuvat opintojen perusteella omimmalta jutulta. Hainkin tiedottajan pestiin muun muassa siksi, että se tarjoaa oivan mahdollisuuden omien viestintätaitojen kehittämiseen. Vastuullani on CoMedian nettisivujen päivitys, kuukausitiedotteen kokoaminen ja sähköpostilistojen hallinnointi. Pelkkää koneella istumista pestini ei kuitenkaan ole, vaan pääsen myös mukaan muihin järjestelypuuhiin.


Yksi yliopistoaikani mieleenpainuvimmista hetkistä oli varmasti Lapin-reissu kv-tuutorina yhdessä 50 vaihtarin kanssa. Pääsimme tuutorikaverini kanssa tutustuttamaan vaihtarit suomalaisen kulttuurin saloihin niin avantopulahdusten ja potkukelkkailun merkeissä kuin poronkäristyspadan äärelläkin. Suosittelen muuten kv-tuutorointia lämpimästi kaikille, se on kotikansainvälistymistä parhaimmillaan!


Näin vanhempana opiskelijana ja valmistumisen häämöttäessä lähitulevaisuudessa täytyy sanoa, että CoMedian tapahtumista mielestäni tärkeimpiin kuuluvat työelämätapahtumat. Uraputkessa ja ekskursioilla pääsee näkemään viestinnän työllistymismahdollisuuksien kirjoa ja kuulemaan ammattilaisten uravinkkejä. Muista tapahtumista pitää mainita CoMedian uniikit Ahventien Approt. Mahtavaa, että joka vuosi niin moni ahventieläinen avaa kotinsa ovet ja keksii mitä mielenkiintoisempia rastitehtäviä kanssaopiskelijoille!

Kivaa kevätlukukautta kaikille, nähdään yliopistolla ja tapahtumissa! 😊


Eliisa Räsänen, some-vastaava

Moikka! Oon Eliisa, kolmannen vuosikurssin viestinnän opiskelija. Mun kotipaikka Kangasala sijaitsee Pirkanmaalla, Tampereen kupeessa ja mut voikin helposti tunnistaa upeasta Tampereen murteesta. Ikää mulla on 22 vuotta.

Hallituksessa toimin some-vastaavana eli mun vastuulla on sosiaalisen median kanavien päivittäminen ja niiden visuaalinen yleisilme. Pyrin parhaani mukaan tiedottamaan jäseniä tärkeistä asioista ja välittämään tunnelmia erilaisista tapahtumista. Tulevissa CoMedian tapahtumissa mut voikin todennäköisesti bongata valokuvaamassa tai Instagram-stooria päivittämässä.

Viestinnän osa-alueista mua kiinnostavat erityisesti digitaalinen media ja journalismi. Oon ite melkoinen some-addikti, ja sen vuoksi tää hallituspesti sopiikin mulle paremmin kuin hyvin. Tulevaisuudessa mua kiinnostaa työ urheilutoimittajana tai vaihtoehtoisesti hommat markkinointiviestinnän parissa.

Tähän mennessä opiskeluajasta on erityisesti jäänyt mieleen oma fuksivuosi, jolloin pääsi tutustumaan uuteen kaupunkiin ja uusiin ihmisiin. Näin jälkeenpäinkin fuksivuoden muistot saavat hymyn huulille ja oon tosi onnellinen, että löysin tieni Vaasaan ja ennen kaikkea omanhenkisten ihmisten ja mulle sopivan koulutuksen pariin.

CoMedian tapahtumista sitsit ovat olleet eniten mun mieleen, mutta ehdottomasti odotan myös tulevia C-sählyjä sekä syksyn Ahventien approja.

Kivaa kevättä kaikille, törmäillään yliopistolla ja tulevissa tapahtumissa!


Lotta Mikkilä, Camp-lehden päätoimittaja

Heipä hei! Mä oon Lotta, 20-vuotias eteläpohjalainen emäntä. Hallituksessa kannan ainejärjestölehtemme Campin päätoimittajan kruunua. Hommailen siis aika pitkälti lehden parissa, mutta istun myös hallituksessa ja jelppaan tarvittaessa muita.


Tällä alalla minua kiinnostaa  (yllättäen) journalistiikka ja videot. Yksi haaveammateistani onkin videojournalisti, jossa nämä kaksi suurta intohimoani kohtaisivat. Elän Yle Kioskin videoille.


CoMedian tapahtumista omia lemppareita ovat tähän asti olleet kaikki sitsit ja coccarit. Myös ensimmäinen opiskelijavappu oli ikimuistoinen!


Mikäli olet kiinnostunut Campiin rustailemisesta, niin tule nykäisemään minua hihasta! Saa tulla muutenkin. Tykkään jutustella.


Sini Mari Karhu, projekti- ja juhlavastaava

Heippa vaan! Mun koko etunimi on Sini Mari, vaikka monet kutsuvat vain Siniksi tai oikeastaan Simpaksi. Ja kyllä, etunimeni on kaksiosainen ilman väliviivaa, vaikka vähän hölmöä onkin. Ikää mittarista löytyy 22 vuoden verran. Vaasaan eksyin syksyllä 2017, jolloin viestintätieteiden opinnot pärähtivät rytinällä käyntiin. Kotikotini sijaitsee keskellä Kainuun korpia eli Kajaanissa.

Unelmatyöhöni liittyy vahvasti kuvaaminen ja kirjoittaminen, sillä viestinnän osa-alueista minua kiehtovat eniten visuaalinen viestintä ja journalistiikka. Tykkään ihmisläheisestä työstä. Tällä hetkellä lempparikurssini ovat Digitaaliset työkalut sekä lukkarissa häämöttävä Visuaalinen viestintä.

Tänä vuonna häärin CoMedian hallituksessa projektivastaavan pestissä yhdessä Miian ja Saran kanssa. Pestiini kuuluu tapahtumien organisointi alusta loppuun saakka sekä yleinen joka paikan höyläily. Palo hommaan syntyi viime syksyn aikana, jolloin pääsin järkkäilemään riemukkaita tapahtumia fukseille yhdessä muiden tuutoreiden kanssa.

Yliopistoaikani mieleenpainuvimpiin hetkiin lukeutuvatkin kaikki nämä tuutorprojektin parissa koetut hetket sekä omat kastajaiset. CoMedian tapahtumista suosikiksi nousee C-sählyt, sillä mielestäni koko tapahtuman konsepti on uniikki, ja viime vuonna pelaaminen oli super hauskaa.

Loppujen lopuksi haluan toivottaa mitä parhainta vuotta kaikille comedialaisille. Jos sulla löytyy joku huikea idis liittyen tuleviin tapahtumiin, niin tuu vaan rohkeasti nykäisee hihasta. Kaikki ideat ovat enemmänkin kuin tervetulleita. Törmäillään tapahtumissa!


Miia Mattila, projektivastaava

Heippa! Mä oon Miia, 21-vuotias juuri kandin valmiiksi saanut kolmannen vuoden opiskelija. Kotoisin olen etelän keskiöstä eli Kirkkonummelta, jossa tulee melko usein käytyä perheen sekä ystävien takia. Sekä ehkä myös siksi, että kotikuntarakkaus on meikäläisellä erittäin vahva...


Itseäni kiinnostaa organisaatioviestinnän lisäksi sosiaalisen median eri ilmiöt sekä vaikuttava viestintä. Haluaisinkin tulevaisuudessa työskennellä näiden alueiden parissa, elikkä tavoitteena onkin suunnata nokka kohti jonkin yrityksen viestintähommiin. Pienenä tosin unelma-ammattini oli olla radiojuontaja, enkä vieläkään sanoisi sille pestille ei. 


CoMedia ry:n tapahtumista suosikkini on varmaankin vuotuiset Ahventien Approt, sillä on aina yhtä upeaa nähdä kuinka erilaisia ja uniikkeja rasteja ihmiset keksivät järjestää. Olen itsekin pitänyt Approilla rastia, mikä oli todella hauskaa! Mieleenpainuvin tapahtuma on kuitenkin CoMedian Harry Potter -sitsit! Ne olivat todella onnistuneet niin koristelun kuin myös ohjeman kannalta, ja oli huikeaa nähdä, kuinka hyvin ihmiset olivat jaksaneet panostaa esimerkiksi pukeutumiseen. 


Hallituksessa toimin projektivastaavana yhdessä Saran ja Sinin kanssa, enkä voisi olla onnellisempi mun kahdesta projukollegastani! Vastaamme yhdessä kaikista opiskelijatapahtumista, cokeiluista ja haalarimerkeistä sekä tietenkin auttelemme muuta hallitusta yleisissä jutuissa. Tuutorina oleminen sai mut innostumaan tästä hommasta sen takia, että musta on todella mahtavaa nähdä kuinka tapahtuma, jonka on itse järjestänyt, tuottaa iloa ja verkostoitumismahdollisuuksia jäsenille! 


Lopuksi haluan toivottaa kaikille Comedialaisille menestyksekästä vuotta! Toivon myös todella, että tulemme näkemään teitä meidän tapahtumissamme ja että saamme kuulla teidän mielipiteitänne siitä, miten olemme onnistuneet! Myös esimerkiksi sitsiteemoja tai cokeilu-kohteita saa ehdotella, jos on jotain, jota juuri sä haluat testata! :)

Sara Alasuutari, projekti- ja juhlavastaava

Moikku vaan kaikille! Mun nimi on Sara ja olen 20-vuotias ekan vuoden viestijä. Kotoisin olen Rovaniemeltä, mutta jälkimmäisen puolikkaan elämästäni oon asustellut Raahessa ja viime syksynä päädyin Vaasaan. Etelään päin on siis suunta. Vaasassa mua houkutteli monipuoliset ja laajat viestinnän opinnot ja tässä sitä ollaan! Viestinnän lisäksi mua kiinnostaa paljon kielet ja kansainvälisyys, mutta myös markkinointi on herättänyt mun mielenkiinnon.


Olen aina tykännyt olla mukana vaikuttamassa niin koulussa kuin koulun ulkopuolellakin ja erityisesti kaikenlaisten tapahtumien järkkääminen on lähellä sydäntä. Näin ollen ainejärjestötoimintaan mukaan hakeminen oli lähes itsestäänselvyys. 


CoMedian hallituksessa hoidan projektivastaavien pestejä yhdessä Miian ja Sinin kanssa. Meidän tehtävänä on järjestää huippuja tapahtumia niin viestijöille kuin muillekin opiskelijoille. Tapahtumien järjestämiseen kuuluu kaikenlaista hommaa paikan varaamisesta haalarimerkkien teettämiseen ja tilan koristeluun, mikä on musta ihan super hauskaa! Oon just se tyyppi joka rakastaa järjestää juhlia ja hioa yksityiskohdat viimeiseen asti.


Tähän mennessä melko lyhyen yliopistoaikani mieleenpainuvin tapahtuma on ehdottomasti orientaatioviikot! Oli ihan huippua päästä tutustumaan muihin fukseihin, meidän mahtaviin tuutoreihin sekä muihin huipputyyppeihin ja osallistumaan vaikka minkälaisiin hauskoihin tapahtumiin. CoMedian ekan illan etkot onkin ollut mun lemppari tapahtuma tässä kuluneen syksyn aikana.


Jos sulla, sun kaverilla tai vaikka naapurin koiralla on ideoita, kommentteja, palautetta tai oikeastaan mitä vaan asiaa, niin tuuthan rohkeesti vaan juttelemaan kasvotusten tai somen ihmeellisessä maailmassa! Mahtavaa vuotta kaikille siellä ruudun äärellä!


277 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page