top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

CoMedian hallitushaku on auki 31.10.–13.11.2019!


Oletko kiinnostunut viestinnän opiskelijoiden edunvalvonnasta ja vaikuttamisesta kampuksella? Onko sinulla timanttisia tapahtumaideoita tai huikeat organisointitaidot? Entä haluatko päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja yliopistomme ainejärjestökenttään laajemmin? Tilaisuutesi on koittanut, sillä haku CoMedian ensi vuoden hallitukseen on auennut! Hallitus vuodelle 2020 valitaan sääntömääräisessä syyskokouksessa 27.11.2019.


Hakuohjeet


Hakuaika hallitukseen on 31.10.–13.11.2019. Lähetä vapaamuotoinen

ja tiivis hakemus sähköpostitse osoitteeseen comediary(at)gmail.com. Ilmoita hakemuksessa mitä pestiä haet. Huomioi, että voit hakea myös useampaa pestiä samalla hakemuksella, merkitse tällöin hakemukseen pestien prioriteettijärjestys.


Kirjoita viestin otsikoksi Callitus 2020: oma nimi. Kerro hakemuksessa hieman itsestäsi, tuo esiin miksi haet ja mitä sinulla olisi antaa CoMedian toiminnalle ensi vuonna. Mainitse myös mahdollisesta edeltävästä kokemuksesta ja oletko valmis sitoutumaan tehtävään koko vuodeksi.


Kaikkien hakijoiden hakemukset julkaistaan CoMedian nettisivuilla, jotta myös jäsenistö pääsee perehtymään ehdokkaisiin. Hakemukset ovat nähtävillä sivuilla 20.11.2019–27.11.2019 Hakijan tulee olla viestintää pääaineenaan opiskeleva CoMedia ry:n jäsen.


Kaikkien vuosikurssien edustajat fukseista aina maisteriopiskelijoihin ovat tervetulleita hakemaan, ehtona on vain, että pystyy sitoutumaan toimintaan koko vuoden ajaksi. Aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta ei kuitenkaan tarvitse olla. Hallitushaussa tärkeintä on aito kiinnostus ja motivaatio ainejärjestötoimintaan ja sen kehittämiseen. Mikäli kaipaat uutta näkökulmaa yliopistoelämään ja mukavaa harrastusta opiskelujesi ohelle, hae hallitukseen nyt!


Hallituksen valinta


Uusi puheenjohtaja ja hallitus valitaan syyskokouksessa 27.11.2019. Kokouksesta lähetetään erillinen kokouskutsu CoMedian sähköpostilistalle viimeistään 10 päivää ennen kokousta. Voit liittyä CoMedian sähköpostilistalle etusivulta löytyvästä painikkeesta. Syyskokouksesta tehdään myös oma Facebook-tapahtuma.


Kutsumme hakijat haastatteluihin hakuajan päätyttyä. Varauduthan siis pitämään kalenteriasi hakuajan jälkeen vapaana. Puheenjohtajaehdokkaat haastatellaan syyskokouksessa. Nykyinen hallitus pitää haastattelut ja tekee uudesta hallituksesta valmiin esityksen syyskokoukselle, jossa siitä äänestetään. Mikäli yli puolet läsnä olevista antavat ei-äänen, äänestetään jokaisesta pestistä erikseen. Jos taas yli puolet äänestävät kyllä, on

ehdotettu hallitus valittu. Puheenjohtajasta äänestetään erikseen. Huomioithan, että vain CoMedian jäsenillä on äänestysoikeus syyskokouksessa.


Pestien kuvaukset:


Puheenjohtajan rooli hallituksessa on ohjata toimintaa, seurata vuosikelloa sekä pitää huoli siitä, että yhdistys toteuttaa pääasiallista tehtäväänsä, eli edunvalvontaa. Puheenjohtaja johtaa hallituksen kokoukset, kutsuu kokoukset koolle sekä valmistelee esityslistat. Puheenjohtaja osallistuu kaikkeen hallituksen tekemiseen, vaikka vastuualueet on jaettu pesteittäin. Puheenjohtaja on koko ajan perillä meneillään olevista sekä tulevista asioista omassa hallituksessaan. Puheenjohtaja on viime kädessä päävastuussa hallituksen tekemisestä.


Puheenjohtajan roolissa eduksi on reipas asenne sekä erinomaiset aikataulutus- ja organisointitaidot. Puheenjohtajana on tärkeintä, että sinulla on palava halu edistää yhdistyksen toimintaa, koska yhdistystoimintaa tehdään rakkaudesta lajiin.

- Johanna Kaukovaara, puheenjohtaja 2019

Hallituksen sihteerin tehtävänä on laatia pöytäkirjat järjestön kokouksissa. Pöytäkirjat laaditaan kaikista kokouksista ja tarkastutetaan asianomaisilla henkilöillä. Sihteerin tehtävänä on myös toimia järjestön tietoturvavastaavana. Tietoturvavastaavan tehtäviin kuuluu varmistaa, että vaadittava tietoturva toteutuu GDPR:n mukaisesti ja toimia tietojen hallitsijana. Suomennettuna tämä siis tarkoittaa sitä, että tietoturvavastaava varmistaa kerätyn tiedon pysyvän salassa sekä sen, että järjestöllä ei ole ns. turhaa tietoa hallussaan. Tänä vuonna järjestölle laadittiin tietoturvalauseke, joten sen päivittäminen (mikäli tarve tulee) kuuluu myös tulevan tietoturvavastaavan tehtäviin.


Sihteerin tehtävässä auttaa tarkkuus, hyvä muisti sekä yleinen kiinnostus kaikkia järjestössä tapahtuvia asioita kohtaan. Tässä pestissä pääsee myös osallistumaan kaikkiin ainejärjestön tehtäviin tapahtumien järjestämisestä edunvalvontaan.

- Emmi Nuutila, sihteeri 2019


Yrityssuhdevastaavana pääset ennen kaikkea verkostoitumaan eri alojen toimijoiden kanssa! Ysvin tehtäviin kuuluvat muun muassa sponsorien hankinta CoMedian tapahtumiin, vetovastuu fuksien haalarien hankinnasta ja sekä uusista yhteistyökuvioista ja -sopimussisällöistä neuvotteleminen.


Soittelu ja sähköpostien rustaaminen kuuluvat olennaisena osana ysvin pestiin, joten pestissä vaaditaan oma-aloitteisuutta ja rohkeutta tarttua puhelimeen.

- Emmi Ikonen, yrityssuhdevastaava 2019


Talousvastaava on vastuussa CoMedian rahaliikenteestä. Hän maksaa laskut ja seuraa CoMedian rahaliikennettä. Talousvastaava pitää kirjanpidon ajan tasalla sekä kuitit ja tositteet tallessa. Lisäksi hän budjetoi yksittäiset tapahtumat ja seuraa koko vuoden kokonaisbudjettia. Tässä hommassa tarkkuudesta ja järjestelmällisyydestä on hyötyä. Talousvastaavan pitää osata tarkastella asioita monesta näkökulmasta: sekä tapahtumakohtaisesti että isommalla skaalalla. Exceleitä ja kulukaavioita tulee tehtyä vuoden aikana kymmeniä ja hyvä numeropää on ihan hyödyllinen.


Mielenkiintoisinta talousvastaavana on ollut päästä rakentamaan kanssaviestijöille mahdollisimman monipuolisia ja laadukkaita tapahtumia edulliseen hintaan. Pestistä on saanut myös roimasti lisäkokemusta yhdistyksen talousasioihin, jota myös työelämässä arvostetaan.

– Eevi Ursin, talousvastaava 2019

Tiedottaja pitää comedialaiset ajan tasalla tärkeistä asioista. Hän päivittää CoMedian verkkosivuja sekä fiksailee tarvittaessa niiden rakennetta. Vastuualueisiin kuuluu myös CoMedian sähköpostilista, jonne tiedottaja laatii kuukausittaisen tiedotteen ja välittää myös muita infoviestejä. Lisäksi tiedottaja voi sopia some-vastaavan kanssa mahdollisesta sometusvastuusta, esimerkiksi tänä vuonna tiedottaja päivitti CoMedian Twitteriä ja LinkedIniä.


Tiedottajana on hyötyä sujuvasta kynästä sekä tiivistämisen taidosta, lisäksi plussaa on kiinnostus ura-asioita sekä viestinnän alan uusia tuulia kohtaan. Tekemällä kuitenkin oppii, joten tärkeintä on oma innostus tehtävää kohtaan. Pestissä ei myöskään tarvitse olla huippukoodari, sillä nettisivuja päivitetään valmiin verkkosivutyökalun avulla.

-Iris Aarola, tiedottaja 2019


Some-vastaava tuottaa sisältöä CoMedian some-kanaviin ja vastaa niiden visuaalisesta yleisilmeestä. Pestissä tarvitaan luovuutta ja taitoa luoda visuaalisia sekä informatiivisia kokonaisuuksia, mutta myös ennen kaikkea nopeaa reagointikykyä. Vuoden mittaan järjestetään useita erilaisia tapahtumia, joista jäsenistöä tiedotetaan. Tapahtumissa some-vastaava taltioi tunnelmaa someen, sekä kuvaa videoita CoMedian YouTube-kanavalle. Some-vastaavan onkin siis hyvä taitaa niin valokuvaus, videokuvaus kuin jälkieditointikin. Yhteistyössä muiden hallituslaisten kanssa some-vastaava pitää huolen siitä, että jäsenistö tietää järjestön tulevista tapahtumista.

-Eliisa Räsänen, some-vastaava 2019


Koulutuspoliittisen vastaavan eli kopon tärkein tehtävä on vastata viestinnän opiskelijoiden edunvalvonnasta. Kopo toimii yhteyshenkilönä henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä, käytännössä pestiin kuuluu siis kuukausittaisiin oppiainekokouksiin osallistumista ja muuta yliopiston henkilökunnan tapaamista. Kopon tehtävät ovat mielenkiintoisia, sillä kokouksissa pääsee tutustumaan yliopiston sisäiseen toimintaan ja oppii, kuinka yliopiston kaltainen organisaatio rakentuu. Kopon tehtäviin kuuluu myös työelämätietoisuuden lisääminen sekä verkostoitumistilanteiden mahdollistaminen esimerkiksi kevään excun ja syksyn Uraputken avulla.


Kopon pesti sopii sinulle, jos olet aidosti kiinnostunut yliopiston toiminnasta ja viestintätieteen opetuksen tulevaisuudesta yliopistollamme. Kopon pestissä ei tarvitse olla seppä syntyessään, vaan aito halu ja kiinnostus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia, kaiken muun oppii tekemällä.

- Janita Tuohino, koulutuspoliittinen vastaava 2019


Projektivastaavien tehtävänä on suunnitella ja organisoida ikimuistoisia tapahtumia aina sitseistä ja cokeiluista Ahventien Approon. Projektivastaavia on kolme, joten tässä pestissä tiimityöskentely on erityisen tärkeässä roolissa. Projektit ovat hyvin monipuolisia, joten tässä pestissä pääseekin toteuttamaan itseään lukuisin eri tavoin aina haalarimerkkien suunnittelusta ilmoittautumisten hallinnointiin ja upeiden juhlapaikkojen somistusten loihtimiseen. Luovuus ja ideat ovat siis tässä pestissä valttia. Projektivastaavat eivät ainoastaan kurkkaa kulissien taakse, vaan pääsevät todella työn touhuun tapahtumien järjestämisessä ja mikä parasta, hommat hoidetaan yhdessä mahtavan porukan voimin!

- Sara Alasuutari, Sini Mari Karhu ja Miia Mattila, projektivastaavat 2019


Campin päätoimittaja vastaa ainejärjestölehtemme sisällöstä ja toteutuksesta. Päätoimittajana pääset toteuttamaan omia ideoita ja suunnittelemaan lehden teemoja, vetämään toimituskokouksia, kirjoittamaan pääkirjoituksia sekä työskentelemään yhdessä Campin taidokkaan toimituksen kanssa. Lehden teon lisäksi päätoimittaja istuu ainejärjestön hallituksessa ja pääsee vaikuttamaan viestijöiden asemaan sekä järjestämään kekkereitä. Pestissä on hyötyä muun muassa kirjoitustaidosta, ideointikyvystä, luovuudesta ja visuaalisesta osaamisesta. Tärkeintä on kuitenkin innokas asenne lehden tekemiseen ja kehittämiseen. Tartu siis tilaisuuteesi, nuori journalistin alku!

- Lotta Mikkilä, Campin päätoimittaja 2019


CoMedian hallituksessa kaikki tekevät yhteistyötä ja kaveria ei jätetä yksin. Yhteistyö on järjestötoiminnan parhainta antia ja edessäsi on varmasti ikimuistoinen vuosi. Älä aikaile, vaan hae heti!


Kysymyksiä pesteihin liittyen voi lähettää meille sähköpostitse, Facebookissa tai Instagramissa tai ihan hihasta nykäisemällä yliopistolla. Vastaamme erittäin mielellämme! Lisätietoja hausta antaa puheenjohtaja Johanna Kaukovaara (johanna.kaukovaara@student.uwasa.fi).


258 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page