top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Lenin-museoon kuin liiteriin

Päivitetty: 2. lokak. 2020

Viestintätieteen opiskelija voi liittyä Suomen Journalistiliiton jäseneksi. Jäsenyys on paitsi ammatillisesti hyödyllistä ja edullista, myös yllättävän jännittävää. Sitä nimittäin saattaa päätyä Lenin-museoon ja neuvottelemaan asianajajan kanssa.


Mikäli mielii journalistisen alan kesätöihin ensi vuonna, nyt on hyvä hetki ottaa rennosti ja keskittyä vaikka opiskeluun. Valtaosa Suomen medioista on sitoutunut aloittamaan kesätyörekryt aikaisintaan tammikuussa. Menettely perustuu opiskelijoiden toiveeseen: on perin nihkeää aloittaa uuden työpaikan metsästys jo syksyllä, kun kuluneen kesän rusketus vielä viipyilee iholla ja opintoihinkin tulisi uppoutua.


Liitto teki opiskelijoiden toiveesta totta. Menettely koskettaa tietysti yhtä lailla heitä, jotka eivät liittoon kuulu ja jäseniä. Viimeksi mainituille on kuitenkin tarjolla oikea etuuksien buffetti.


Oli kaunis elokuinen perjantai. ”Tampere on erinomainen paikka vehkeilyyn”, kerrottiin heti kättelyssä. Minun ei kuitenkaan tarvinnut vehkeillä päästäkseni katsomaan paikkaa, jossa päätettiin tehdä vallankumous vuonna 1905. Vedin pressikortin lompakosta ja Lenin-museon ovet aukesivat kuin leukani noutopöydässä.

Tosiaan, liiton opiskelijajäsenet saavat oman pressikortin. On muuten kätevä kapistus, sillä pääsee ilmaiseksi sisään mm. museoihin, näyttelyihin ja messuille koko maassa. Opiskelijajäsenyys puolestaan maksaa vain neljä euroa kuussa. Omalla museokäymiselläni jään jo pelkästään tällä ns. voitolle.


Journalistiliiton esite

Niin hyvä alkuruoka etuuksien buffetissa, että melkein lähti jo nälkä. Mutta ähkynkin uhalla: kotiini kannetaan ensiluokkainen Journalisti-lehti kymmenesti vuodessa (erikseen ostettuna 8€ per numero). Saan matkavakuutuksen. Minulla on mahdollisuus osallistua syksyiseen opiskelijaseminaariin. Siellä tapaa opiskelijoita kaikkialta Suomesta ja kuulee alan huippupuhujia ­­­ ilmaiseksi matkoja, majoitusta ja muonitusta myöten. Ja sitten vielä juristipalvelut.


Oli kaunis syyskuinen perjantai. Soitin liiton lakineuvontaan, josta sain yksilöllistä juristipalvelua. Tämä jäsenille maksuton palvelu voi kuulostaa kaukaiselta asialta. Voin kuitenkin vakuuttaa, että mikäli sellainen tilanne - jossa lakineuvontaa tarvitsee -, sattuu eteen, on sitä äärimmäisen helpottavaa saada. Vaikka vuodesta 1905 on jo aika kauan, tapahtuu vehkeilyä edelleen.


Heitetäänpä vielä kirsikka buffetin päälle: uudet jäsenet saavat liittyessään lahjaksi leffalipun. Ei muuta kun liiton sivuille ja hakemusta täyttämään


Vaasan yliopistossa huitelee muuten opiskelijalähettiläs, joka toimii linkkinä opiskelijoiden ja liiton välillä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että allekirjoittaneelle saa laittaa viestiä, jos jokin mietityttää. Vinkatkaa myös sähköpostitse jos päätätte liittyä, niin sovitaan leffalipun ja haalarimerkin (sekin vielä!) toimittamisesta käsiinne.


Eelis Salmela

Sähköisen kirjeen päässä teistä

Eeli Salmela

Journalistiliiton opiskelijalähettiläs, Vaasan yliopisto

P.S. Vuoden 2020 opiskelijaseminaari pidetään webinaarina 23.10. Lisätietoja löydät täältä: https://tapahtumat.journalistiliitto.fi/opiskelijaseminaari2020?fbclid=IwAR0Bl1VeN177lZd8h0cuDv-8M9Fll1Dme-3UutLX5e_fAS8QA0TAwaiUrps

69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

CoMedian excursio Helsinkiin

28.3.–30.3.2022 Ensimmäinen päivä – Yle ja Sitra Excursio starttasi junamatkalla Vaasasta kohti Helsinkiä. Aamu Helsingissä alkoi vierailulla Ylen Luovalle talolle. Meidät otettiin innolla vastaan, si

Comments


bottom of page