top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Vuoden 2018 Callitus esittäytyy


Callitus 2018

On aika avata vuosi 2018 täällä bloginkin puolella. Tuttuun tapaan vuorossa onkin ensimmäisenä uuden hallituksen esittelyt. Lue esittelyistä muun muassa salaisista paheistamme ja millaisia odotuksia meillä on ensi vuoden suhteen.


Petra Lähdemäki, puheenjohtaja


Halojata halloo! Oon Petra ja toimin tämän vuoden CoMedian hallituksen puheenjohtajana. Oon siis se tyyppi, jonka tehtävä on pitää langat käsissä ja varmistaa, että yhdistys toimii niin kuin sen kuuluukin. Ikää mulla on 24 vuotta ja lähestyn huimaa vauhtia kohti mun elämän ensimmäistä ikäkriisiä. Oon alun perin kotoisin Nurmosta.


Teiniangsteissani päätin kuitenkin 17-vuotiaana olla nuori, itsenäinen nainen ja muutin Vaasaan lukioon. Olenkin vuosien varrella menettänyt sydämeni Vaasalle aivan totaalisesti. Eniten tykkään tuosta lenkkipolusta meren rannalla, ihmisista ja Tikanojan taidekodista. Suosittelen myös Taiteiden yö-tapahtumassa piipahtamista!


"Olenkin vuosien varrella menettänyt sydämeni Vaasalle aivan totaalisesti."

Odotan ylivoimaisesti eniten vappusitsejä! Viime vuoden comsun sitsit oli niin huiput, että en malta odottaa niiden järkkäämistä! Tänä vappuna onkin tulossa vähän isommat kekkerit, mikä on aivan parasta. Myös CoMedian synttärit marraskuussa kuuluu lemppareihin.

Juttuhan on niin, että harrastan kaikkia mun paheita aika avoimesti. Näihin kuuluu mm. kofeiini, meikkien hamstraus ja anime. Kuitenkin yksi salaisempi pahe on Paratiisi Hotelli Norja. Kausia löytyy osoitteesta ruutu.fi. Olkaa hyvä.


Jos saisin valita yhden taikavoiman, haluaisin lukea ajatuksia. Tekisin tällä jotain hyvää ja parantaisin maailmaa. Ja ehkä hurmaisin Ed Westwickin tai Lauri Tilkasen. Tosin sitten olisin niinkun Mel Gibson siinä elokuvassa. Konsepti on siis kehityksen alla vielä.


Erika Kuula, yrityssuhdevastaava


"..se on jokin sekoitus merimaiseman kauneutta, montaa eri kieltä, Söderfjärden tähtiä, Suvilahden mummoja sekä tillimakaronia kebabin kyljessä."

Mä olen Erika (lausutaan Eerika) kolmannen vuosikurssin opiskelija. Ikää löytyy vähä vaille 23 vuotta ja siitä suurimman osan oon viettänyt mun kotikaupungissa Vaasassa. Parasta yksittäistä asiaa tässä kaupungissa ei ole, vaan se on jokin sekoitus merimaiseman kauneutta, montaa eri kieltä, Söderfjärdenin tähtiä, Suvilahden mummoja sekä tillimakaronia kebabin kyljessä.

En usko, että mulla on salaista pahetta, pikemminkin liuta paheita, joista voisi mainita näkyvimpänä addiktion erilaisiin kofeiinipitoisiin nesteisiin. Taikavoimaksi valitsisin joko ajatustenluvun tai teleportaation, en osaa päättää.


Laura Marttila, talousvastaava


Moi vaan kaikki! Olen Laura ja toimin tänä vuonna CoMedian hallituksessa talousvastaavana. Ikää on kertynyt 23 vuotta ja kotoisin olen Jurvasta, Etelä-Pohjanmaalta. Ihan tästä Vaasan läheltä siis, eli tämä oli mulle tuttu paikka jo, kun tänne viime syksynä muutin. Olen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija, mutta suoritan jo kandikurssien lisäksi myös maisterin opintoja. Tämä siksi, että mulla on jo yksi korkeakoulututkinto, minkä ansiosta pystyn suorittamaan kandin tutkinnon nopeutetusti.

Olen siis aiemmalta koulutukseltani liiketalouden tradenomi ja erikoistuin opinnoissani taloushallintoon. Kokemusta talousasioista on siis ehtinyt kertyä, minkä takia ajattelinkin sopivani hyvin callituksen talousvastaavaksi. Mun vastuullani on CoMedian laskujen maksaminen, tulojen ja menojen seuraaminen, sekä yhdistyksen kirjanpito. Istun siis käytännössä rahakirstumme päällä ja katson, että emme elä yli varojemme.


"Pidän myös siitä, että Vaasan yliopisto on hyvin poikkitieteellinen, ja olen päässyt tutustumaan jo moneen eri alan opiskelijaan hallareista teekkareihin."

Odotan innolla tulevaa vuotta hallituksessa ja uskon, että meille tulee aivan huikea vuosi. CoMedian tapahtumista odotan ehkä eniten C-sählyjä, koska en fuksina ole niitä vielä päässyt kokemaan. Myös iki-ihanaa Vappua odotan tänä vuonna erityisesti, koska se tulee olemaan ensimmäiseni Vaasassa. Vaasassa parasta mielestäni ovat kaikki uudet kaverit, joita olen saanut. Pidän myös siitä, että Vaasan yliopisto on hyvin poikkitieteellinen, ja olen päässyt tutustumaan jo moneen eri alan opiskelijaan hallareista teekkareihin.


Salainen paheeni on Sims 4-videoiden katseleminen Youtubesta. Jos mulla olisi rajattomasti rahaa, kokoaisin luultavasti itse supertehokkaan tietokoneen, jotta voisin pelata sillä Simssiä täydellä grafiikalla kaikkien lisäosien kanssa. Taikavoimakseni haluaisin kyvyn teleportata itseni paikasta toiseen silmän räpäyksessä. Näin voisin käydä halutessani aurinkorannalla ottamassa aurinkoa pari tuntia ja palata sen jälkeen takaisin yliopistolle luennolle. Myös kuntosalille lähteminen ei olisi ehkä niin vaikeaa, jos sinne siirtymiseen ei kuluisi turhaa aikaa.


Johanna Kaukovaara, sihteeri


Morjes! Mää oon Johanna 22-vuot ja tuun Porist. Tuleeki paljo rampattuu Pori ja Vaasa välil. Kolmas vuos opiskelui jo menos kovaa faarttii etiäppäi ja koht tarvis alkaa hyysää kandi paris. Aatteliksää et koko printti ois tälläst? Ei sunkaa, kyl tää murre saa jo piisat, meinaa on tätä vähä hööveli lukee.

"Vaasassa parasta on se, että Sport ei pärjää paremmin kuin Ässät ja jos minulla olisi taikavoima niin se olisi teleporttaaminen!"

Toimin tällä hallituskaudella CoMedian sihteerinä. Odotan hallituskaudelta paljon ohjelmaa, uusia tuttavuuksia ja enemmän tietoa yliopistosta organisaationa. Tietenkin odotan myös innolla meidän mahtavia tapahtumia ja päällimmäisenä mielessä jo C-sählyt. Pakko tunnustaa, että en ole siellä koskaan aikaisemmin käynyt, en edes katsomon puolella.

Olen enemmän kuin innoissani tästä meidän hallitusporukasta ja en malta odottaa, että saadaan pyörät kunnolla pyörimään. Vaikka tällainen ryhmässä toimiminen on ihan parasta, niin kursseilla ryhmätyöt saa minussa aikaan raivon tunteita. Salainen paheeni saattaakin olla se, tai sitten ei, että saattaisin hieman alittaa rimaa ryhmätöissä… Toinen salainen paheeni on jossittelu, asioiden viivyttäminen ja itseni huijaaminen.


Vaasassa parasta on se, että Sport ei pärjää paremmin kuin Ässät ja jos minulla olisi taikavoima niin se olisi teleporttaaminen! Tyyppinä oon tosi nauravainen, iloinen (yleensä) ja rakastan keskustella aiheesta kuin aiheesta. Tulkaa siis kaikki vaan Oskussa juttelemaan, koska sieltä minut varmimmin löytää!


Emmi Heikura, koulutuspoliittinen vastaava


Moikka! Olen Emmi, koulutuspoliittinen vastaava ja toisen vuosikurssin viestinnän opiskelija. Olen 21-vuotias ja alun perin Helsingistä. Tämä on toinen vuoteni Callituksessa ja on ihana saada uutta näkökulmaa hallitustoimintaan.


"Jos minun pitäisi valita yksi taikavoima, se olisi varmaankin se lentäminen. En tarvitsisi kampussiltaa, vaan voisin aina liitää yliopistolle."

Tänä vuonna odotan tapahtumista eniten vappusitsejä, sillä sitsien järjestäminen oli ainakin projun roolissa superhauskaa. Lisäksi tänä vuonna ajattelin tavoitella vappumasterin tutkintoa. Olen viihtynyt Vaasassa tosi hyvin ja parasta on varmaankin ollut lyhyet etäisyydet ja se, että saa kävellä bussin sijasta. On siinä toki harminsakin, mutta onhan se nyt aika luksusta kävellä baarista kotiin, eikä tarvitse odottaa bussia puolta tuntia.


Salaisena paheenani voisi pitää huonojen tv-ohjelmien tuijottamista. Lemppareina mainittakoon Tahdotko morsiuspuvun sekä Beverly Hillsin täydelliset naiset. Jos minun pitäisi valita yksi taikavoima, se olisi varmaankin se lentäminen. En tarvitsisi kampussiltaa, vaan voisin aina liitää yliopistolle.


Emma Marttila, tiedottaja


Moi vaan moi! Olen Emma Marttila, 23 vuotta ja CoMedian hallituksessa toimin tänä vuonna tiedottajana. Olette saattaneet bongata nimeni jo saapuneiden sähköpostienne joukosta, sillä minä lähettelen teille CoMedian sähköpostilistalle liittyneille muun muassa CoMedian kuukausitiedotteet. Lisäksi olen vastuussa tästä blogista ja nettisivuista noin muutenkin.

"Vuoden tauon jälkeen kipinä kuitenkin heräsi taas ja päätin vielä kokeilla hakea uudelleen näihin hommiin."

Hallitushommat itsessään ovat kuitenkin tuttuja jo ennestään, koska toimin 2016 vuonna callituksen sihteerinä. Vuoden tauon jälkeen kipinä kuitenkin heräsi taas ja päätin vielä kokeilla hakea uudelleen näihin hommiin.


Vaasassa viihdyn nyt jo viidettä vuotta ja olenkin hallituksessamme ns. se ”vanhin opiskelija” vuosikurssien perusteella. Kotoisin olen alun perin Etelä-Pohjanmaalta Jurvasta, joka on sen verran lähellä Vaasaa, että kaupunkina se oli jo osaksi tuttu ennen kuin tänne muutin. Vaasassa parasta on ehdottomasti aurinkoiset päivät kampuksella. Tämä pätee vuodenajasta riippumatta, koska kaikissa on oma juttunsa, oli se sitten syksyisen oranssi päivä, kirpeällä pakkasella varustettu tai kevään ensimmäisiä lämpimiä päiviä. Silloin aina tulee iloinen fiilis siitä, että saa opiskella juuri täällä.


CoMedian tapahtumista odotan tietysti muiden tavoin C-sählyjä. Teema on ainakin allekirjoittaneen mielestä huippu hauska ja sellainen, josta saa paljon irti. Lisäksi odotan innolla, millaisia poikkitieteellisiä tapahtumia saadaan yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa suunniteltua.


Salainen paheeni taitaa olla Spotifyn Hot Country -lista tai tarkemmin ne kantrimiesten ihanan matalat äänet. Jostain syystä huomaan aina aika ajoin palaavani tähän listaan. Jos saisin valita itselleni taikavoiman, niin se olisi varmaan organisointikyky (hehe omaperäistä). Toinen vaihtoehto olisi ehkä se, että pystyisin liikutella esineitä ajatuksen voimalla. Siivoaminen ainakin olisi sitten helpompaa!


Aino Kärkkäinen, some-vastaava


Moikka! Mun nimi on Aino ja toimin CoMedia ry:n some-vastaavana tänä vuonna! Olen pian 20-vuotta täyttävä, alun perin Nurmeksesta, Itä-Suomesta kotoisin oleva fuksi. Vaasalaistuin siis viime syksynä ja aloitin viestinnän opiskelut täällä Vaasan yliopistossa. Silti uskaltauduin hakemaan hallitukseen, ja onnekseni pääsin. Jo alkukevät on osoittanut, että tästä vuodesta tulee ihan huippu!


Eniten odotan tällä hetkellä C-sählyjä, koska ne ovat ensimmäinen suuri tapahtumamme tänä vuonna. On hienoa ja mielenkiintoista olla mukana järjestämässä niinkin suurta ja maineikasta opiskelijatapahtumaa. Odotan kuitenkin jo nyt tosi paljon supervappua, sekä syksyä, kun uudet fuksit saapuvat yliopistollemme! Fuksin näkökulmasta syksy oli ainakin BEST!


Vaasassa on paljon hyvää, mutta lyhyet etäisyydet ovat kyllä iso plussa! En itse omista autoa, enkä liukkaiden teiden takia uskalla ajaa pyörällä talvisin, mutta silti alle puolessa tunnissa pääsen kotoa esimerkiksi koululle, Kivihakaan ja keskustaan. Vaasasta olen myös löytänyt uuden, maukkaan tuttavuuden, tillimakaronin.


"Odotan kuitenkin jo nyt tosi paljon supervappua, sekä syksyä, kun uudet fuksit saapuvat yliopistollemme!"

Minun ehdoton paheeni on juustot. Oon ihan ultimaattinen juustorakastaja! Oli sitten kyse leivänpäällisjuustosta, homejuustosta, lappijuustosta, salaattijuustosta… niin kaikki menee! Juustot on ihan parasta, mutta ei niitäkään kannata ihan päivittäin syödä. Mutta monesti kaupassa eksyn kyllä juustohyllylle, hups.


Oon joskus miettinyt, että mikä taikavoima sopisi minulle. Olisi ihan siistiä osata lentää; voisi matkata nopeasti paikasta toiseen ja näkisi maailmaa ylhäältä käsin. Varsinkin jos olisi isot siivet, joilla pääsisi tosi kovaa, niin olisihan se aika cool.


Eeli Salmela, Campin päätoimittaja


Heipä hei! Mä oon Eeli, tämän vuoden Campin päätoimittaja. Vaasassa ja viestinnän opinnoissa huitelen nyt toista vuotta. Kaukaa etelästä olen tänne päätynyt, lähes täysvaltaiseksi vaasalaiseksi sittemmin kääntynyt. Juureni on kuitenkin istutettu Sipoon peruskallioon.


Täällä Vaasassa parasta on kyllä opiskelumeiningit, meren mainingit ja Minimani. Tähän liittyen kerrottakoon myös salainen paheeni; tunnen liiallisen keski-ikäistä mielihyvää löytäessäni edellä mainitusta elintarvikemyymälästä hyviä tarjouksia.


"Täällä Vaasassa parasta on kyllä opiskelumeiningit, meren mainingit ja Minimani."

Tulevan vuoden osalta odotan jo tarmoa puhkuen kevään kohokohtaa, C-sählyjä nimittäin. Tänä vuonna emme jää joukkueeni kanssa alkulohkoon! Tai no saatamme jäädä, mutta onneksi odotettavaa riittää muutenkin. Jos taikavoiman saisin itselleni valita, olisi se varmaankin kyky säilyttää normaali toimintataso ilman unta. Kyllä säästyisi aikaa.


Ida Puumalainen, projekti- ja juhlavastaava


Heippa! Olen Ida ja olen 20 vuotta vanha. Olen muuttanut Vaasaan Järvenpäästä ja tällä hetkellä opiskelen toista vuotta viestintätieteitä. Hallituksessa toimin yhtenä kolmesta projektivastaavasta.

"Vaasassa parasta on kaunis ympäristö, sekä ihanat opiskelukaverit."

CoMedian tapahtumista odotan ehdottomasti eniten C-sählyjä, koska se on yksi vuoden hauskimmista tapahtumista. Vaasassa parasta on kaunis ympäristö, sekä ihanat opiskelukaverit. Suurin, ja ei ehkä niinkään salainen paheeni on nettishoppailu. Jos saisin valita yhden taikavoiman , niin tahtoisin pystyä lukemaan ihmisten ajatuksia.


Emmi Ikonen, projekti- ja juhlavastaava


Moikka! Oon Emmi, lempinimeltäni Mämmi ja yksi kolmesta projektivastaavasta. Oon 22-vuotias ja tuun tuolta pohojosesta missä puhutaa oikee levveesti ja pelätää polliisia. Tarkemmin ilmaistuna siis Oulusta. Vaasaan rantauduin niin ikään viime syksynä, jolloin aloitin myös viestinnän opintoni yliopistolla.


Vaikka Vaasa oli mulle tänne muuttaessani suuri (tai noh, ei niinkään suuri) ja tuntematon, oon kotiutunut tosi hyvin! Erityisesti sydäntäni täällä lämmittää meri. Kotipuolessa on tullut vietettyä aikaa paljon rannan tuntumassa, ja mielestäni kampuksen sijoittuminen veden äärelle on mahottoman iso plussa! Meren lisäksi sanoisin, että Vaasassa parasta on myös kampuksella vallitseva yhteishenki.

"Comedian tulevista tapahtumista odotan tällä hetkellä eniten C-sählyjä, jotka häämöttävät jo (melkein) lähitulevaisuudessa."

Projektivastaavan pestiä päädyin hakemaan oman fuksisyksyni innoittamana - syksyn aikana tuli juostua ties minkälaisissa tapahtumissa, joista jäi käteen ihana fiilis, kourallinen uusia tuttuja sekä kuihtunut lompakko. Hallitushaun auetessa ajattelin, että olisipa ihana päästä itsekin järkkäämään vastaavanlaisia tapahtumia! Comedian tulevista tapahtumista odotan tällä hetkellä eniten C-sählyjä, jotka häämöttävät jo (melkein) lähitulevaisuudessa. Riippuen toki lähitulevaisuuden määritelmästä.


Jos saisin valita yhden taikavoiman itselleni, se olisi ehdottomasti teleporttaus paikasta toiseen. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että buukkaan helposti kalenterini usein vähän liian täyteen. Luonnollisesti tästä seuraa hirveä kiire ehtiä paikasta toiseen. Kaikesta pyörityksestä selviän juomalla liikaa Novellen mango&guava vissyä, joka on myös heittämällä suurin paheeni. Rahaa kun tahtoo kulua mahdottomasti kyseiseen juomaan. Puolustuksekseni totean kuitenkin, että kaikilla on se oma pahe.


Juulia Lanne, projekti- ja juhlavastaava


Heippa kaikki! Mä oon Juulia ja toimin tämän vuoden hallituksessa projekti- ja juhlavastaavana. Oon 21-vuotias ja alun perin tulen Espoosta. Aloitin opiskelut täällä Vaasassa vuonna 2016, eli opiskelen nyt siis toista vuotta viestintää ja sivuaineena mulla on hallintotieteet. Jos saisin valita minkä tahansa taikavoiman, haluaisin pystyä velhokansan tavoin ilmiintymään paikasta toiseen. Salaisia paheitahan mulla ei ole, mutta mun ei niin salainen paheeni on ehdottomasti kahvi, ja muhun harvoin törmää luennolla ilman kahvia.

"Omat opinnot ja elämä alkoikin jotenkin tosi hyvin rullaamaan täällä Vaasassa jo fuksivuonna, ja Vaasasta tuli tosi nopeasti se oma koti."

Mun mielestä parasta Vaasassa on se, että se on tosi kompakti kaupunki. Tarpeeksi pieni, että se on kodikas ja liikkumiseen ei tarvitse julkista liikennettä, mutta tuntuu kuitenkin paljon isommalta kuin se pinta-alaltaan on. Omat opinnot ja elämä alkoikin jotenkin tosi hyvin rullaamaan täällä Vaasassa jo fuksivuonna, ja Vaasasta tuli tosi nopeasti se oma koti. Suurin syy oli varmaan se, että täällä tutustui tosi nopeasti uusiin ihmisiin niin omalta alalta sekä poikkitieteellisestikin.


Viime keväänä päätin hakea tutoriksi, koska halusin jotain oheistoimintaa opiskeluille ja se oli varmaan vuoden paras päätös! Se myös oli se viimeinen sysäys, joka kannusti hakemaan hallitukseen projektivastaavaksi. Nimenomaan projekti- ja juhlavastaavan pestiin hain, koska tapahtumien järjestäminen tuntui siltä omalta jutulta, jossa voisin olla hyvä. Eniten meidän tapahtumista odotan C-sählyjä ja syksyn Ahventien approja!


---

Emma Marttila

194 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page