top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Viestijän päiväkirjat


Mikä ihmeen Viestijän päiväkirjat?

Haluaisitko oppia kuvaamaan tai editoimaan videoita? Oletko unelmoinut oman arkesi taltioimisesta tai rakastatko työskennellä editointipöydän takana?


Etkö ole vielä kuullut Viestijän päiväkirjat -videosarjasta? Kyseessä on Vaasan yliopiston viestintätieteilijöiden oma videosarja, jonka tarkoituksena on havainnollistaa esimerkiksi My Day -tyylisesti opiskelijoiden arkea ja elämää, antaen samalla jäsenistön luovuudelle siivet. Videosarjan tarkoituksena on esitellä omaa opiskelija-arkea ja tuoda esille omia opintoja tai jopa työelämää. Myös muita, viestijöitä tai yleisesti opiskelijoiden elämää koskettavia asioita voi tuoda videoissa ilmi, joten aihevideotkin ovat täysin mahdollisia. Sarjan videot julkaistaan CoMedian omalle YouTube-kanavalle, josta voit käydä katsomassa sarjan ensimmäisen videon!

Mitä videoiden tekijöiltä vaaditaan?

Sarjan videot voi kuvata kännykällä tai kameralla, joten sen kummempaa kalustoa et tarvitse. Pääasiallisena ajatuksena on, että tekijät saavat tehtyä juuri omanlaisensa videot ja pääsevät näyttämään oman kädenjälkensä niiden kautta! Videot voivat olla pituudeltaan noin 5-20 minuuttia pitkiä.


Miten pääsen mukaan?

Videosarjaa varten on luotu Facebook-ryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki Vaasan yliopiston viestijät! Uuden kavanan kautta CoMedian jäsenet pääsevät mukaan yhteiseen toimintaan ja saavat mahdollisuuden ilmaista itseään visuaalisesti. Kaikki videoiden kuvaamisesta tai editoinnista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, eikä sinun tarvitse suinkaan olla videoiden teon ammattilainen - tai edes harrastelija! Ryhmän tarkoituksena on täydentää toistemme taitoja ja päästä oppimaan uutta. Mukana olemisesta saat jälleen näyttävän merkinnän ansioluetteloosi! Mikäli haluat kuvata päiväsi talteen, mutta et osaa editoida sitä tarvittavaan muotoon, voit siis ilmoittautua pelkästään kuvaajaksi tai päinvastoin. Jos aikaa ja intoa kuitenkin riittää, saat tietenkin tehdä koko videon valmiiksi itsekin.


Eli mitä seuraavaksi?

Mikäli kiinnostuit Viestijän päiväkirjat -videosarjan tekemisestä, etkä ole vielä projektin Facebook-ryhmässä, liity jäseneksi tästä. Ryhmästä löydät uuden varauslistan, joka toimii apuna videoaiheiden varaamisessa. Olit siis kiinnostunut videoiden kuvaamisesta tai niiden editoinnista, laita nimesi listaan ja valmistele videosi juttuaiheiden yhteydessä olevaan määräaikaan mennessä. Tuotosten dedikset ovat joustavia, joten aikataulut on mahdollista sovittaa omiin tarpeisiisi. Varauslistasta löytyy niin My Day videoita kuin myös valmiita aihevideoita, mutta mikäli mieleesi juolahtaa jokin uusi teema tai konsepti, voit tehdä videon vapaavalintaisestakin aiheesta!


Jos sinulla on kysyttävää videosarjaan liittyen, jaa mietteesi rohkeasti joko Facebook-ryhmässä tai laita viestiä CoMedian Instagramissa @comedia_ry!101 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

CoMedian excursio Helsinkiin

28.3.–30.3.2022 Ensimmäinen päivä – Yle ja Sitra Excursio starttasi junamatkalla Vaasasta kohti Helsinkiä. Aamu Helsingissä alkoi vierailulla Ylen Luovalle talolle. Meidät otettiin innolla vastaan, si

Comments


bottom of page