top of page
Writer's pictureCoMedia Ry

Urapalveluista puhtia opiskelijan työnhakuun!

Onko tähtäimessäsi työ- tai harjoittelupaikka, ja kaipaisit tukea tai neuvoja työnhakuun? Tiesitkö, että Vaasan yliopistossa voit saada sekä henkilökohtaista että ryhmämuotoista ohjausta oman urapolun löytämiseen?


Vaasan yliopiston Urapalvelujen Fabriikin toimipisteessä aloitti joulukuussa uusi ura-amanuenssi Katri Pöntinen. Tutustu Katriin ja Urapalvelujen tarjontaan lukemalla alla oleva haastattelu. 

Kuka olet, millainen on taustasi ja mikä on parasta työssäsi?


Olen Katri Pöntinen, ja vastuullani on Fabriikissa toimivien alojen (humanistit, tekniikka ja hallintotiede) uraneuvonta. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri, joksi valmistuin vuonna 2006 Oulun yliopistosta. Pääaineenani minulla oli kasvatuspsykologia, ja suoritin myös opettajan pätevyyteen vaadittavat opinnot. Myöhemmin olen kouluttautunut myös opinto-ohjaajaksi. Vapaa-aikani kuluu kahden tyttäreni harrastuksissa, koiran kanssa lenkkeillessä sekä kuntosalitreenin ja käsitöiden parissa. 


Työurani aikana olen työskennellyt erilaisissa opetus- ja ohjaustehtävissä niin peruskoulussa kuin ammattikorkeakoulussa ja yliopistossakin. Viimeisimmät pari vuotta olin lääketieteen perus- ja erikoistumiskoulutuksen suunnittelijana Vaasan keskussairaalassa. 


"Opetus- ja ohjaustyö on minulle juuri se oma juttu, ja olenkin iloinen, että ura-amanuenssina pääsen tekemään näitä molempia! Parasta työssäni on opiskelijoiden auttaminen sekä tietysti huipputiimimme! Lisäksi työnkuva on motivoiva: työni on vastuullista, monipuolista ja haastavaa, ja pystyn hyödyntämään osaamistani ja aiempaa työkokemustani monipuolisesti työskentelyssäni."

Millaisiin asioihin Vaasan yliopiston Urapalveluista voi saada apua?


Autamme kollegani Sunna Vainiomaan (kauppatieteiden urapalveluvastaava) kanssa opiskelijoita erilaisissa urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Henkilökohtaisissa ohjaustapaamisissa voidaan pohtia esimerkiksi omia ammatillisia kiinnostuksenkohteita ja tavoitteita, työnhakumotivaatiota ja osaamisen kehittämistä. Moni opiskelija tuskailee erityisesti omien vahvuuksien ja taitojen tunnistamisen kanssa. Kun nämä sitten ohjauskeskustelun jälkeen alkavat hahmottua, tuo se usein ihan uutta motivaatiota töiden hakemiseen.


Lisäksi tarjolla on konkreettista apua työnhakuun. Meiltä voi saada palautetta omasta CV:stä ja työhakemuksesta ja apua haastatteluun valmistautumiseen. Vastaanottoajan voi varata Moodlesta.


Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi tarjolla on erilaisia työuraan liittyviä kursseja ja työpajoja. Viestijöille vinkiksi seuraavat lähiaikojen kurssit:


Työnhaun asiakirjat -työpaja, to 7.3. klo 14-16 salissa C209 (ei vaadi ilmoittautumista, avoin kaikkien alojen opiskelijoille) 

Urapalvelut järjestää työpajan CV:n ja työhakemuksen päivittämiseksi esimerkiksi kesätyönhakua varten. Ota oma läppäri tai paperiversiot työnhaun asiakirjoista mukaan ja tule päivittämään ne ajan tasalle. Tilaisuuden alussa pidetään alustus työnhaun asiakirjojen sisällöstä ja ulkoasusta. Tämän jälkeen halukkaat osallistujat saavat kommentteja omista asiakirjoistaan.

Oman osaamisen markkinointi ja työnhaku -opintojakso 18.03.19 - 15.04.19/ 20.03.19 - 15.04.19 (ilmoittautuminen Weboodissa, aikataulu Lukkarissa, avoin kaikkien koulutusalojen opiskelijoille)

Opintojaksolla opiskelija tutustutaan työelämän tulevaisuuden trendeihin, henkilöbrändäykseen, työnhaun eri muotoihin ja harjoitellaan työnhakutaitoja. Kurssiin sisältyy kolme tapaamista ja välitehtävät. Opintojaksolle ilmoittaudutaan kauppatieteen koodilla OPIS0086.Tarjolla on kaksi samansisältöistä ja kaikkien koulutusalojen opiskelijoille sopivaa ryhmää. Opintojaksolla on pakollinen läsnäolo. Osallistujamäärä on 48 hlöä/ryhmä.

Huhtikuussa on myös tulossa kielten ja viestinnän opiskelijoiden Työmarkkinatietouskurssi, jossa kuullaan ammattiliiton edustajien esityksiä muun muassa kielten ja viestinnän alojen työllisyystilanteesta, verkostoitumisesta ja työlainsäädännöstä.

Lisäksi tarjonnassamme on Oman osaamisen tunnistaminen –opintojakso (ent. Urasuunnittelu), jonka tavoitteena on, että opiskelija oppii tunnistamaan omat vahvuutensa, osaamisalueensa ja kehittämistarpeensa sekä sen millaisia asioita tulee omakohtaisesti pohtia urasuunnittelua tehdessä.


Mikä on harjoitteluvoucher ja miten sitä voi hakea?


Urapalveluiden kautta on mahdollista hakea harjoitteluvoucheria, joka on Vaasan yliopiston myöntämä rahallinen harjoittelutuki työharjoitteluun. Harjoitteluvoucherin mukainen tuki (tällä hetkellä 1800 euroa) maksetaan työnantajalle harjoittelun päätyttyä. Joissakin harjoittelupaikoissa (esim. valtion edustustot) harjoitteluvoucher on edellytyksenä paikan saamiselle. Voucherin avulla halutaan tukea erityisesti ensimmäisiä oman alan paikkoja hakevia opiskelijoita työnhaussa. 

Voucherin hakuaika on kaksi kertaa vuodessa, seuraava mahdollisuus hakuun on 15.3.–31.3.19. Lisätietoa voucherista ja linkki hakulomakkeeseen löytyy Urapalveluiden harjoitteluvoucher-sivuilta.

---

Urapalveluita kannattaa seurata Facebookissa! Facebook-sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa muun muassa työ- ja harjoittelupaikoista sekä harjoitteluvoucherin hakuajoista. Urapalveluiden verkkosivuilta löytyy myös hyödyllisiä linkkejä esimerkiksi Aarresaaren työnhakuilmoituksiin ja urapalveluiden muihin tiedotuskanaviin.


Iso kiitos Katrille haastattelusta! Kannattaa pysyä kuulolla myös jatkossa, sillä julkaisemme myöhemmin toisen blogipostauksen, jossa Katri antaa täsmävinkkejä viestinnän alan työnhakuun.

69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

CoMedian excursio Helsinkiin

28.3.–30.3.2022 Ensimmäinen päivä – Yle ja Sitra Excursio starttasi junamatkalla Vaasasta kohti Helsinkiä. Aamu Helsingissä alkoi...

Comments


bottom of page