top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Opiskelemaan viestintää Vaasan yliopistoon?

Päivitetty: 4. toukok. 2022


Hoi korkeakouluun hakija, tämä blogipostaus on tarkoitettu juuri sinulle!


Taas on se aika vuodesta, kun korkeakoulujen yhteishaku pyörähtää käyntiin ja tuhannet innokkaat opiskelijoiden alut hakevat unelmiensa opinahjoihin. Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin. Hakuaika on 16.3-30.3.2022 ja opinnot alkavat syksyllä 2022. Kevään 2022 toinen yhteishaku tehdään uudistuneessa Opintopolussa, josta löydät kaikki haussa mukana olevat koulutukset. Uudesta koulutushausta löydät myös Vaasan yliopiston viestintätieteiden koulutusohjelman, johon pääset tutustumaan tästä!


Mutta mitä tehdä, jos se "oma juttu" tuntuu yhä kaukaiselta ja epämääräiseltä? Oletko kiinnostunut viestinnän ja median nykyilmiöistä? Haluatko ymmärtää viestinnän ja median toimintaa ja muutosta digitalisoituvassa maailmassa?


... Jos vastauksesi oli kyllä, viestinnän opiskelu saattaa olla sinun juttusi! Tässä postauksessa pääset tutustumaan viestintätieteiden opiskeluun Vaasan yliopistossa ja kuulemaan Suomen kauneimman kampuksen sisältä löytyvistä mahtavista tyypeistä, viestijöistä!


Jos kiinnostuksesi heräsi, käy kuuntelemassa Vaasan yliopiston viestintätieteilijöiden ainejärjestö CoMedia ry:n Composti-podcastin tuorein jakso, Hakija-spesiaali Spotifysta! Lisää ainejärjestömme toiminnasta löydät CoMedian Instagramista @comedia_ry.


Mitä viestintä on?


"Kaikki viestivät, mutta harva on ammattilainen" viestintäalan ammattilaisten ja viestintää opiskelevien ammattijärjestö Viesti ry:n sloganina tiivistää oivallisesti viestinnän luonteen ja merkityksen. Viestintäalan tekijöitä tarvitaan entistä enemmän tulevaisuudessa ja viestijät työllisyvätkin laajaasti eri yhteiskunnan osa-alueille. Viestijöitä tarvitaan näemmä niin yritysmaailmassa, valtiolla, järjestöissä kuin kuntasektorillakin.
Mitä viestintätieteiden opiskelu Vaasan yliopistossa on?


Vaasan yliopiston viestinnän opinnot keskittyvät erikoisala- ja organisaatioviestintään, mediatutkimukseen sekä pelitutkimukseen. Viestintätieteiden kandidaattiohjelma on kokonaisuus viestinnän ja median toimintaa sekä digitalisoituvan maailman muutoksia. Digitaalisuus toimii opinnoissa niin välineenä kuin myös analyyttisen tarkastelun kohteena. Tulevaisuuden viestintäosaajina opiskelijamme hallitsevat viestinnän keinot ja omaavat laaja-alaisen näkemyksen alasta. Koulutusohjelman perustaa täydennetään liiketoimintaosaamisen ja kansainvälisiä valmiuksia kehit­tävien opintojen avulla.


Mikäli olet kiinnostunut viestintätieteiden maisteriopinnoista, käy tutustumassa tarkemmin teknisen viestinnän ja viestinnän monialaisen maisteriohjelman (organisaatioiden viestintä & digitaalinen media) ohjelmiin.


Viestintätieteisiin hakeminen


Viestintätieteet kuuluvat Vaasan yliopistossa Markkinoinnin ja viestinnän akateemiseen yksikköön ja kandidaattiohjelmassamme on opiskelupaikkoja 50 opiskelijalle. Kiintiöstä 35 on varattu ensikertalaisille. Viestinnän valintakoe järjestetään torstaina 9.6.2022 klo 12.00 – 15.00 samanaikaisesti Vaasassa, Tampereella, Espoossa ja Oulussa. Valintakoe edellyttää verkkojulkaisun hallintaa sekä siihen sisältyvien tietojen soveltamista. Verkkojulkaisu julkaistaan sähköisessä muodossa viestintätieteiden valintakokeen verkkosivulla torstaina 12.5.2022.


Todistusvalinnan pisteet lasketaan viestintätieteiden alan pisteytystaulukon mukaan.


Ylioppilastutkintotodistuksesta otetaan huomioon enintään viisi ainetta:

  1. äidinkieli (arvosanan tulee olla vähintään C)

  2. painotettuna aineena paras seuraavista: filosofia tai historia tai psykologia tai yhteiskuntaoppi

  3. parhaat pisteet tuottava arvosana ainereaalikorista

  4. parhaat pisteet tuottava arvosana kielikorista

  5. parhaat pisteet tuottava arvosana matematiikkakorista


Voidakseen tulla hyväksytyksi todistusvalinnassa, hakijan on saatava 50 % maksimipistemäärästä (78,95p./157,9p.). Todistusvalinnassa voi tulla valituksi vain hakija, jonka ylioppilastodistuksen äidinkielen (suomi, ruotsi, saame tai suomi/ruotsi toisena kielenä) arvosana on vähintään C.


Lisää viestintätieteiden opinnoista löydät Vaasan yliopiston nettisivuilta sekä YouTube-kanavalta. Vuoden 2021 Hakijan päivä -tapahtumassa Sami Kurosen haastateltavana olivat viestintätieteiden opiskelija Anna Nikkanen sekä opettaja Heidi Hirsto.


Millainen Vaasa on opiskelijakaupunkina?


Vaasan yliopisto on kansainvälisesti vaikuttava tiedeyliopisto. Yhteisöllisessä yliopistossa yhdistyvät kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden korkeatasoinen osaaminen. Tieteenalakohtainen osaaminen yhdistyy täällä Suomen länsirannikolla globaaleihin muutostrendeihin – yhdessä tehden tietenkin!


Vaasa on kompakti ja kaunis merenrantakaupunki, jossa pääset pyrähtämään pyörällä joka kaupungin kolkkaan. Vaasan yliopistossa opiskelee reilut 5000 opiskelijaa ja koko kaupungista löytyy yhteensä 6 korkeakoulua! Ei siis liene yllätys, että Vaasan opiskelijakulttuuri on erittäin yhteisöllinen ja opiskelijaelämä elinvoimainen. Katukuvaa koristavat eri väriset haalarit, joista punaiset kuuluvat Vaasan yliopiston opiskelijoille. Yhtenäiset haalarit tiivistävät yliopiston hyvän hengen, jossa poikkitieteellisyys kukoistaa!Lähde: uwasa.fi

Millainen Vaasan yliopiston kampus on?


Vaasan yliopisto on tunnettu "Suomen kauneimmasta kampuksestaan". Niin opiskelijat kuin opetushenkilökuntakin rakastavat kampusta, joka sijaitsee meren rannalla aivan keskustan lähellä. Yliopiston pihapiiri on yhdistelmä modernin raikkaita uudisrakennuksia ja historiallisia, punatiilisiä rakennuksia. Löytyypä kampusalueelta vanha puuvillatehdaskin!


Joko kiinnostuit meille hakemisesta?


Erityisesti viestijöiden kesken vallitsee tunnetusti hyvä ja lämmin henki, joka huokuu viestijäyhteisön ulkopuolellekin. Täten toivotamme kaikki viestinnän opiskelusta kiinnostuneet hakemaan Vaasan yliopistoon! Yhteishaku alkaa 16.3 klo 8.00 ja päättyy 30.3.2022 klo 15.00.


Nähdään syksyllä Vaasassa! <3

306 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page