top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Moikka uusi viestijä! 

Onnea opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa Vaasan yliopistoon!Tässä muutama asia, jotka auttavat sinua valmistautumaan fuksisyksyyn.


Mikä on CoMedia ry?


CoMedia ry on Vaasan yliopiston viestintätieteilijöiden näkyvä ja kuuluva ainejärjestö. Pidämme huolta viestijöiden eduista ja opinnoista, otamme kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin ja järjestämme jäsenillemme monipuolista virkistystoimintaa muun muassa tapahtumien ja lajikokeilujen muodossa. Ajamme ahkerasti opiskelijoiden etua ja pidämme viestintätieteilijöiden lippua korkealla!


Mikä on VYY?


Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) edustaa kaikkia Vaasan yliopiston opiskelijoita ja valvoo heidän etuaan niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. VYY toimii aktiivisesti kampuksella yliopiston sisällä sekä paikallisella tasolla Vaasan kaupungissa.Fuksin muistilista:


1. Maksa YTHS:n terveydenhoitomaksu

Yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa. Syyslukukauden osalta eräpäivä on 30.9.


2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Uutena opiskelijana sinun tulee opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi ilmoittautua yliopistoon, jotta säilytät saamasi opiskeluoikeuden. Voit ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa.


Ilmoittautumisen lisäksi maksa yliopiston jäsenmaksu. Uudet opiskelijat suorittavan maksun Oili-ilmoittautumispalvelun kautta.


3. Lataa sähköinen opiskelijakortti

Voit ladata opiskelijakorttisi esimerkiksi Pivo-sovellukseen. Kortin latautumisessa voi kestää pari arkipäivää, joten tulosta kuitti Ylioppilaskunnan jäsenmaksun laskusta tai ota maksusta kuvakaappaus ja pidä kuittia mukanasi, kunnes olet ottanut virallisen opiskelijakortin käyttöön. Muista jatkossa kysyä jokaisessa kahvilassa ja kaupassa, onko heillä opiskelija-alennusta!


4. Hae halutessasi asuntoa opiskelija-asuntosäätiö VOAS:lta


5. Tee muuttoilmoitus Postiin ja sähkösopimus haluamaltasi yritykseltä uuteen asuntoosi.


6. Hae opintotukea ja yleistä asumistukea Kelasta. Muista myös lähettää allekirjoitettu vuokrasopimus hakemuksen yhteydessä.


Kide.app-sovellus tulee nopeasti tutuksi, kun haluat ostaa lippuja tapahtumiin. Suurimpaan osaan opiskelijatapahtumista liput myydään tämän sovelluksen kautta. Suosituimpiin tapahtumiin liput myydään loppuun ensimmäisen minuutin aikana, joten muista aina olla ajoissa paikalla!


8. Lataa Tuudo-sovellus

Etsi Vaasan yliopisto korkeakoulujen listalta. Uusien opiskelijoiden materiaalit eivät vaadi kirjautumista, mutta muihin palveluihin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla.


9. Lataa Telegram ja liity CoMedian tiedotuskanavalle

Kuten voi huomata, uusi koulu tuo mukanaan paljon uusia sovelluksia! Telegram toimii yhtenä CoMedian tiedotuskanavista. Liity mukaan kanavalle, niin tiedät ajoissa muun muassa tulevista tapahtumista ja lipunmyynneistä!


Liity tiedotuskanavalle tästä.


CoMedian muut somekanavat:


Instagram: comedia_ry Facebook: CoMedia ry


LinkedIn: CoMedia ry Twitter: CoMedia ry


YouTube: CoMedia ry Spotify: CoMedia ry


Käy myös lukemassa CoMedia ry:n ikiomaa ainejärjestölehti Campia. Kyseessä on sitoutumaton opiskelijalehti, jonka toimittamisesta vastaavat vapaaehtoiset viestinnän opiskelijat!


Pian nähdään orientaatioviikoilla! CoMedian hallitus 2023 toivottaa sinut tervetulleeksi ihanaan viestijöiden yhteisöön <3


- Emmi Liuski, Tiedottaja129 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page