top of page
  • Writer's pictureCoMedia Ry

Miten päädyin Vaasaan? Inka Laasan tarina viestinnän opintojen pariin


Jokavuotinen yhteishaku käy juuri nyt kuumimmillaan, kun pian valmistuvat ja välivuosiaan viettävät tekevät tärkeitä päätöksiä opiskelupaikkojensa suhteen! Nykyään opintojen äärelle voi olla monenlaisia

polkuja, eikä pääsykoe ja

todistusvalinta ole ainoat vaihtoehdot: opinnot voi aloittaa jo aiemmin avoimen yliopiston kautta, jos opintopaikkaa ei heti irtoa! Näin teki myös tänä syksynä opintonsa aloittanut Inka Laasa, joka käynnisti jo välivuodellaan opinnot Vaasan yliopiston viestintätieteiden parissa. Lue lisää Inkan polusta Vaasaan ja hänen fuksivuodestaan tässä jutussa.


Voit käydä tutustumassa Vaasan yliopiston viestinnän opintoihin paremmin opintopolussa ja tee yhteishaku 31.3. mennessä!


 

Istuin siivouskomeron lattialla kuudelta aamulla keräten motivaatiota ja jaksamista raskaaseen työpäivään. Selasin tylsyyttäni viestejä täynnä olevan sähköpostini. Sydämeni muljahti, kun avaamattomien sähköpostiviestien joukosta huomasin Opintopolun lähettämän sähköpostin. Avasin sen ja purskahdin itkuun. Olin saanut ensimmäisen opiskelupaikkani Vaasan yliopistosta.


Valkoinen lakki pamahti päähäni vuonna 2018 Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta, jonka jälkeen ensimmäinen välivuosi lähti liikkeelle. Välivuoden aikana selailin Opintopolusta erilaisia alavaihtoehtoja, joista silmiin pisti Vaasan yliopiston Viestintätieteet. En ollut varma, mitä viestintä kokonaisuudessaan edes piti sisällään, mutta päätin hakea alalle vuonna 2019 kevään yhteishaussa. Pettymys oli suuri, kun opiskelupaikka ei napsahtanut omalle kohdalle. Kiinnostukseni viestintää kohtaan kuitenkin kasvoi pääsykoemateriaalin vuoksi, ja hainkin saman vuoden syksyllä Vaasan avoimeen yliopistoon. Suoritin töiden ohella 20 opintopisteen verran viestinnän opintoja.


Määrätietoisesti hain vuonna 2020 uudelleen Vaasan yliopistoon Viestinnän tutkinto-opiskelijaksi. Hämmästykseni oli suuri, kun pääsin suoraan todistuksella sisään. Näin pieni porilainen naikkonen alkoi suunnittelemaan muuttoa Vaasaan. Muutin ihka omaan vuokrakämppääni pari päivää ennen orientaatiopäivien alkua. Jännitys oli vahvasti läsnä, kun ensimmäisen kerran lähdin metsästämään kampusaluetta ja tutorryhmääni. Lämmin vastaanotto kuitenkin laannutti jännityksen, ja sain mahdollisuuden tutustua aivan upeisiin ihmisiin.


Tykästyin Vaasaan välittömästi. Vaasaan oli helppo sopeutua, sillä, piditte tai ette, Pori ja Vaasa muistuttavat toisiaan. Kaupungit jakavat maisemien ja vanhojen rakennusten kauneuden sekä sään kylmyyden ja tuulisuuden. Lisäksi molemmissa kaupungeissa kaikki on pitkälti kävelymatkan päässä. Ihmiset vaikuttavat olevan kuitenkin kaupungeissa hieman erilaisia. Lyhkäisyydessään, Pori tulee aina olemaan Pori.


Katkeruus on ollut vahvasti läsnä kuluneen vuoden aikana, kun jylläävän koronaviruksen vuoksi uuteen kaupunkiin tutustuminen on jäänyt melko pieneksi. Korona on myös vaikuttanut sopeutumiseen opiskeluun ja opiskelijaelämään. Jopa introverttina voin sanoa, että etäopiskelu tuntuu luonnottomalta. Huolista huolimatta, parasta Vaasassa ja opiskelun aloittamisessa on ollut mahtavat ihmiset. Pandemian ja etäopiskelun täytteisessä elämässä en välttämättä jaksaisi ilman heitä. Unohtumattomia muistoja on heidän kanssaan kertynyt kuluneen fuksivuoden aikana ja odotan innolla tulevia vuosia heidän kanssaan.


Olen myös löytänyt oman alani ja itseni tämän fuksivuoden aikana. Viestinnässä yhdistyy kaikki, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Tykästyin viestinnän pohtivaan luonteeseen sekä siihen, että tähän kytkeytyy monia erilaisia aloja. Viestintä on myös alana niin laaja, että uramahdollisuuksia on valtavasti, eikä ovia tarvitse sulkea nenän edestä välittömästi. Yliajattelevana perfektionistina pääsen loistamaan varmasti tällä alalla. Vuosi sitten toimin siivoojana minipalkalla ja nyt opiskelen Vaasan yliopistossa haluamaani alaa mahtavien ihmisten ympäröimänä. Voisin jopa sanoa, että alussa kuvailemani aamu oli elämäni paras hetki. 

Teksti ja kuva: Inka Laasa


Kuvituskuva: Viivi Hinssa

188 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page